1. Supreme Court Judges Retire Upon attaining the age of
(a) 70
(b) 68
(c) 62
(d) None of the above

Ans: (d) Actual age is 65 year


2. The Latgest Union Territory of India is
(a) Chandighar
(b) Delhi
(c) Pondichery
(d) Daman & Diu

Ans:(C) Pondichery


3.Total Number of Amendment in Indian Constitution
(a) 123
(b) 102
(c) 92
(d) 82

Ans:(A) 123


4. Total Number of Seats in Lower House of parliament
(a) 645
(b) 545
(c) 445
(d) 145

Ans(B) 545


5.Total Number of Seats in Upper House of parliament
(a) 250
(b) 176
(c) 352
(d) 167

Ans(A) 250


6.Who was first speaker of lok sabha
(a) GV Mavlanker
(b) MA Ayyangar
(c) Rejindra Prasad
(d) None of above

Ans(A) GV Mavlankar


7.How many sessions are held in year in lok sabha
(a) 10
(b) 5
(c) 8
(d) 3

Ans(D) 3


8 Longest Serving Speaker of Lok sabha
(a) PA Sangma
(b) Somnath Chatterjee
(c) Balram Jhakhar
(d) None of above

Ans:C (Balram jhakhar)


9. Who was Deputy Chairman of Planning Commission
(a) Gulzari Lal Nanda
(b) Ashok Mehta
(c) JL Nehru
(d) CM Trivedi

Ans:A (Gulzari Lal Nanda)


10.Who amoung the following can remove the governor of state from office ?
(a) Supreme court
(b) President
(c) Legislative Assembly
(d) parliament

Ans:B (president)



11. The Account of which of the following are not audited by CAG ?
(a) State Governments
(b) Municipal Institutions
(c) Govt Companies
(d) None of Above

Ans:B (Municipal Institution)


12.President can nominate how many members to Lok Sabha
(a) 0
(b) 2
(c) 1
(d) 3

Ans:A (0)


13.CAG of india act as chief accountant and auditor for the
(a) Union Govt
(b) State Govt
(c) Union and State Govt
(d) Nonne of the Above

Ans:C (Union & State Govt)


14. For how many times a person become President of India
(a) Once
(b) Two
(c) Three
(d) No Limit

Ans:D (No limit)


15 . what is tenuar of Indvidual of Rajya Sabha members
(a) 2 Year
(b) 3 Year
(c) 6 Year
(d) 4 Year


Ans:C (6 Year)